Bouwwijzen

Bouwwijzen

Wintech bouwt wedstrijd- en trainingsbotenboten van skiff tot 8+ in drie verschillende bouwwijzen en prijscategorien. Twee volbloed wedstrijdboten en een unieke trainingsboot.

In onderstaande tabellen vindt u de belangrijkste kenmerken om tot de juiste keuze te komen. Rechts vindt u schematische tekeningen van de constructieve opbouw van de verschillende bouwwijzen. Heeft u specifieke vragen over de verschillende bouwwijzen, neem dan gerust contact op met ons kantoor.

Bouwwijzen

Medallist

Topboot op of onder fisa minimumgewicht, gebouwd volgens ‘Noord -Amerikaanse’ technology met High tech carbon prepregs van Toray uit Japan. Gehard onder vacuüm en hoge temperatuur.
Compromisloze raceboot met ongeëvenaarde en duurzame stijfheid.

International

Topboot op of onder fisa minimumgewicht, gebouwd volgens ‘Europese’ technologie met voorgeimpregneerde  carbon en aramideweefsels.
Eveneens gehard onder vacuüm en hoge temperatuur voor optimale eigenschappen en duurzaamheid.
Qua eigenschappen vrijwel gelijk aan de medalist, qua prijs zeer voordelig.

Competitor

Lichte trainingsboot van glasvezel en koolstofvezel versterkte epoxy met nomex verstijving in dek, boorden en vrijboord. Ideale trainings- en wedstrijdboot voor een grote groep roeiers. Kan tegen stootje maar is toch licht genoeg voor wedstrijdgebruik. (een 2- weegt bijv. slechts 28.0 kg).

 

Afwerking

afwerking dek

afwerking romp

afwerking cockpit

Competitor

witte gelcoat met rode afwerking* witte gelcoat met rode afwerking* 2k Lak, zwart

International

2k lak, wit met rode afwerking* 2k lak, wit met rode afwerking* 2k Lak, transparant

Medallist

2k lak, wit met rode afwerking* 2k lak, wit met rode afwerking* 2k Lak, transparant

Op verzoek worden Wintech boten afgewerkt in een kleur naar keuze, ter vervanging van de standaard rode afwerkingskleur .