Nieuw!! De Jeugd C4x+ van Roeiwerf Wiersma

Na enkele maanden ontwerpen, bouwen en ‘fine tunen’ is afgelopen woensdag onze eerste lichtgewicht C4x+ gedoopt en in gebruik genomen.
Deze nieuwe boot voldoet aan alle eisen voor een C4x+ (KNRB en DRV) maar de rompvorm en indeling zijn specifiek ontworpen voor een lichte bemanning.
Met een gemiddeld roeiersgewicht van 45 tot 75 kg. een kleiner span, iets kortere roeiplaatsen en een lagere afstelling is deze boot helemaal toegespitst op jeugdroeiers en damesploegen.
Hoewel ‘normale’ C-vieren geschikt zijn voor roeiers van alle gewichten, zijn het vooral de lichtere ploegen die in deze boten een grote afwijking ondervinden t.o.v. passende wedstrijdboten.
In onze nieuwe C4x+ kan deze doelgroep het voetenbord passend afstellen, de juiste hoeken halen en aanhalen op een optimale hoogte.
Dit geeft meer voldoening, zorgt voor meer snelheid en een veel betere aansluiting met wedstrijdboten in de lichtere gewichtsklassen.
Kijk op onze C-boten pagina voor de specificaties en prijzen.
Het eerste exemplaar wordt momenteel ingezet voor het schoolroeien in Heerenveen en zal tevens te bewonderen zijn op de NSRK en de Dutch International Youth  Regatta 2020

Share this post