Bouwwijzen

Bouwwijzen 

Wedstrijdboten: Wintech Racing is de grootste en één van de meest toonaangevende bouwers van roeiboten.
Met vier bouwwijzen en twee ontwerpstijlen heeft Wintech voor alle niveaus en alle budgetten de perfecte wedstrijdboot.

Training en toeren:
Met de Explorer serie biedt Wintech drie hoogwaardige boten voor training, instructie, toerroeien en aangepast roeien.

Jeugd:
Voor de jeugd is een speciale skiff ontwikkeld met een robuuste constructie en afmetingen die passen bij roeiers van 10 tot 14 jaar.

Kijk op de pagina van je gewenste boottype voor de beschikbare bouwwijze

International

Value for money is wat de International typeert.
Fisa minimumgewicht, carbon/nomex constructie, carbon of aluminium riggers. De ideale wedstrijdboot voor iedere vereniging.
Van skiff tot 8+, de International levert vele jaren topprestaties en schrikt niet van intensief gebruik.
Een perfecte allround wedstrijdboot met een ongeëvenaarde prijs/kwaliteit verhouding.

Medalist

Volledige Carbon nomex constructie. Stijfheid en gewicht op absoluut topniveau, zeer ‘responsive’ en de ideale boot voor ambitieuze wedstrijdroeiers die op topniveau presteren. De medalist constructie is de doorontwikkeling van de boten waarmee Wintech begon en waarmee al na enkele jaren WK en Olympische medailles werden behaald.
Volledig gebouwd uit UD carbon met nomex kern. De ideale boot in jouw jacht op de medailles

Cobra

Volledige Carbon nomex constructie waarbij de romp uit één aaneengesloten stuk ‘High Modulus’ carbon bestaat.
Een unieke boot in de markt met een unieke constructie. Het neusje van de zalm als het gaat om carbon bootproductie.

Competitor

Carbon/glasvezel constructie met nomex in dekken, boorden en cockpit. Een lichte en stijve boot voor intensief gebruik en trainingen. Door de unieke opbouw van de romp, dekken en cockpit heeft de Competitor roei-eigenschappen die nauwelijks verschillen van de pure raceboten. De romp  kan meer hebben dan een volledige nomex sandwich boot. Ideaal voor tranining- en verenigingsgebruik, maar door het relatief lage gewicht ook prima geschikt voor wedstrijden.
Meerdere Nederlandse verenigingen worden door hun Wintech Competitor niet gehinderd in het behalen van blikken op Head , Heineken, skiffhead of Tromp Boatrace.

Jeugdskiff (junior racer)

Glasvezel constructie met nomex in cockpit. Een degelijke boot voor intensief gebruik en trainingen, specifiek bedoeld voor jeugdroeiers.
Dek en romp zijn op elkaar gelijmd middels een degelijke flensrand die tevens water uit de boot houdt. Zowel romp als dek geven licht mee bij impact maar op alle plaatsen waar spanning kan ontstaan is de boot verstevigd waardoor er geen hinderlijke barsten ontstaan. Voorzien van een gelcoat afwerking en geschikt om buiten te stallen.
Uitgevoerd met een alu vleugelrigger, zeer duurzame slidings en wieltjes, een witte romp en een kleur naar keuze voor de dekken.