Achten

8+

Wintech Racing bouwt achten in vier verschillende gewichtsklassen en biedt de mogelijkheid te kiezen uit twee verschillende ontwerptypes.
De ‘Standaard’ Wintech achten komen van de hand van topontwerper Klaus Filter, die tevens verantwoordelijk is voor alle overige Wintech rompvormen. Kenmerken van zijn ontwerp zijn snelheid, comfort en eenvoud. Klaus Filter heeft in zijn lange carriere als ontwerper extensief onderzoek gedaan naar rompvormen en weerstand.
Door zijn ontwerpen extensief te onderwerpen aan sleeptests heeft hij exact kunnen vaststellen welke  parameters doorslaggevend zijn en hoe deze de weerstand van een romp beïnvloeden. Het resultaat is een complete serie van rompvormen zonder foefjes maar met een minimale weerstand.

Sinds 2010 bouwt Wintech ook achten (en gestuurde vieren) naar de ontwerpen van Graeme King.
De rompvormen van Graeme King kenmerken zich door de stabiliteit en roeigemak. Vele grote universiteiten in de VS zweren bij de Wintech King boten. Door de grotere stabiliteit kan een ploeg makkelijker het aanwezige vermogen omzetten in snelheid. Ook het Amerikaanse U23 team behaalde in de afgelopen 5 jaar meerdere wereldtitels in de ‘King’ achten van Wintech.


Gewichtsklassen en bootlengtes 8+/8x+

Gewichtsklasse

Beschrijving

Gem. ploeggewicht

Bootlengte

SLW

Superlichtgewicht 50-60 kg  ff

LW

Lichtgewicht 60-80 kg  ff

MW

Middengewicht 80-90 kg  ff

HW
SHW*

Zwaargewicht
Zwaargewicht
90-105 kg
90-105 kg
 ff

* De ‘SHW’ acht heeft langere roeiplaatsen (3 cm) en is geschikt voor ploegen met meerdere roeiers langer dan 2.00 meter.