Roeiwerf Wiersma

Roeiwerf Wiersma is in 2004 opgericht door oud jeugd-International Alex Wiersma en is de enige werf in Nederland die zich volledig heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling, bouw en reparatie van Roeiboten. De specialiteit van de werf is het ontwerpen en bouwen van topkwaliteit C-boten voor verengings- en wedstrijdgebruik. In het marathonroeien zijn de C-boten van onze werf toonaangevend en goed voor de meerderheid van de baanrecords en overwinningen bij alle grote marathons. Naast de nieuwbouw voeren wij jaarlijks tientallen professionele reparaties uit aan alle soorten en typen roeiboten.
Zowel de nieuwbouw van de C-boten als de reparatie van roeiboten vind plaats in onze 650 m2 grote werkplaats in Heerenveen.

Roeiwerf Wiersma is tevens Nederlandse importeur van WinTech Racing, waarvan inmiddels meer dan 1000 boten rondvaren in Nederland.
Roei-shop.nl is de online winkel van Roeiwerf Wiersma en hét adres voor onderdelen en handige accessoires voor de roeisport.


Nieuws:
Nieuwe ‘International‘ bouwwijze krijgt Upgrade en vervangt medalist.
Vanaf April 2024 worden de Wintech International boten gebouwd met een nog stijvere koolstofvariant en een cockpitinterieur van zogenaamd ‘checker board’ of ‘spread tow’ carbon.
Daarmee worden de nieuwe International boten nog stijver en in sommige gevallen lichter dan de ‘oude’. Waar voorheen de medalist bouwwijze bij sommige boten een meerwaarde had, is de International geëvolueerd tot de ultieme wedstrijdboot en maakt deze de medalist overbodig.
Wel zo overzichtelijk en qua prijs nu helemaal onverslaanbaar in de markt.


Wiersma C-boten

 
 

Wintech Racing

Recreatieboten

 
 

Reparatie

Riggerbouw